Ismét lecsaptak a Hargita megyei „varrógépes” csalók

Az első átveréses eset után két nappal, csütörtökön újabb olyan panaszos jelentkezett a rendőrségen, akitől 4000 eurót csalt ki egy antik varrógép megvásárlásának ürügyén egy maroshévízi bűnszervezet.

Az áldozat ezúttal egy nő volt, akinek szintén felkeltette a figyelmét egy villanyoszlopra ragasztott hirdetés, amely szerint egy németországi gyűjtő régi német varrógépeket és festményeket vásárol 63 ezertől 70 ezer euróig terjedő összegért.

A károsult felhívta a hirdetésben megadott számot, és – akárcsak az előző esetben – egy németországi nőként bemutatkozó személy válaszolt. Az illető szintén azt kérdezte áldozatától, hogy a varrógép eredetét igazoló okirattal rendelkezik-e. Mivel a nő nem rendelkezett ilyen irattal, a "doamna Müller"-ként bemutatkozó személy ajánlott neki egy férfit, aki pénzért be tudja szerezni a dokumentumot.

A panaszos később találkozott is Maroshévizen a beajánlott férfivel, aki 4000 eurót kért az iratért. Az előző csalásos esettől eltérően ezúttal a varrógép tulajdonosa átvételi elismervényt is aláíratott az „üzleti partnerrel” a pénzről. Csakhogy a férfi hamis adatokat diktált be, és azt hazudta, hogy személyi igazolvány nincs nála, mert „éppen cserélik”.

Akárcsak az előző esetben, a 4000 euró átadása után a károsult nem hallott többet a „varrógépgyűjtőkről”, telefonhívásaira nem válaszoltak. A Hargita megyei rendőrség ez úton is felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy ne dőljön be különféle csábító hirdetéseknek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?