Részletek derültek ki a legismertebb román vendégmunkás haláláról

Az angol nyomozók szerint bekábítószerezve ült volánhoz és próbált veszélyes manővereket elvégezni Victor Spirescu. 

Mint korábban írtuk, Victor Spirescu január 15-én halt meg. A román fiatalember azzal vált egy csapásra híressé, hogy 2014. január elsején elsőként lépett be Nagy-Britanniában azt követően, hogy a szigetország eltörölte a román állampolgárokkal szembeni munkavállalási megszorításokat. A reptéren Keith Vaz brit parlamenti képviselő és újságírók hada várta akkor a „román megszállókat”. 

Alig négy évvel később a 33 éves Victor Spirescu bekábítószerezve volánhoz ült, és óriási sebességgel egy fának vezette autóját. A brit nyomozók kihallgatták a fiatalamber barátját, a balesetet túlélő Eugen Condurachét, aki arról számolt be, hogy hajnali 4-kor indultak el cigarettát vásárolni. Útban a bolt felé Spirescu, aki nem viselt biztonsági övet, új autójának teljesítményével dicsekedett, és azt akarta megmutatni, hogy nagy sebességnél miként fordítja meg egy manőverrel (drifting) a járművet.

A Mitsubishi Galant márkájú gépkocsi 160-170 km/h sebességgel hajtott egy útszéli fába. „A baleset előtti pillanatokban észbe kaphatott, ugyanis elkezdett pánikba esetten kiabálni” – emlékezett vissza Condurache, aki szerint Spirescu „kirepült” a szélvédőn és kevéssel a baleset után életét is vesztette. 

Kapcsolódók

Kimaradt?