banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Kollektíven felmondtak a Bihar megyei sürgősségi orvosok

A Bihar megyei sürgősségi eseteket fogadó szolgálat (UPU-SMURD) 41 orvosa a nagyváradi megyei kórház titkárságán iktatta azt a dokumentumot, amelyben bejelentik „kollektív felmondásukat”, nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek dr. Gheorghe Carp kórházmenedzser.

A vezető szerint a dokumentum nem tartja tiszteletben a törvényeket, ugyanis a munkaszerződéseket egyénileg kötötték meg, így a felmondást is személyesen és egyenként kell benyújtaniuk, majd megtárgyalniuk.
A sürgősségi eseteket fogadó szolgálat orvosai vezetőjükkel, az UPU-SMURD osztályt vezető dr. Hadrian Borceával szolidarizálnak, aki négy nappal ezelőtt jelentette be, hogy lemond tisztségéről. Az orvosok által benyújtott dokumentum szerint május 14-étől kezdődően szűnne meg munkaviszonyuk.

Az egészségügyi intézmény vezetője, Gheorghe Carp azonban reményét fejezte ki, hogy addig megoldódik a helyzet, hozzátéve, hogy a kórház vezetősége már tárgyalt a sürgősségi osztályon dolgozó orvosokkal.

„Nem fogadtam el Hadrian Borcea úr felmondását, mert egy nagyon fontos orvos, és nem érthetek egyet távozásával. Ez egyoldalú cselekedet, de ha a felek megegyeznek, akkor megoldható a helyzet” - nyilatkozta a kórház menedzsere.

Az orvosok által aláírt dokumentum szerint a vezetőség nem tartotta be az alkalmazottak bérezését szabályzó törvényeket, ugyanis rendkívül veszélyes körülmények között dolgoznak, ugyanakkor a pihenőszabadságot sem a megfelelő módon számolták ki.

Az orvosok a pótlékok csökkenése miatt is elégedetlenek, miután a helyi tanács múlt héten úgy döntött, hogy a kormány által megszabott módosítások miatt az orvosoknak 60, míg az asszisztenseknek 25 százalékkal csökkentik a pótlékait.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?