Több mint harminc millió miccset fogyasztanak el országszerte a hosszú hétvégén

A húsfeldolgozók becslései szerint országszerte összesen több mint 30 millió miccs fogy el a május 1-jei hosszú hétvégén, ami 10-15 százalékkal több a tavalyi mennyiségnél.

A Román Hússzövetség ügyvezető igazgatója, Dana Tănase az Agerpres hírügynökségnek kifejtette, a május 1-jét megelőző időszakban az átlaghoz képest 15-30 százalékkal többet állítanak elő a darált húsból készülő, tradicionális termékből. A legkelendőbb még mindig a sertés- és marhahús keverékéből készült miccs – mondta a szakember, aki a feldolgozóktól származó adatok alapján úgy becsüli, hogy országszerte összesen több mint 30 millió miccset sütnek meg a majálisozók a minivakáció napjaiban.

Tănase szerint ebben az időszakban jelentős mennyiségű miccshús kerül exportra is: az előállított mennyiség 5-10 százalékát az Olaszországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában dolgozó romániai vendégmunkások vásárolják meg.

A statisztikák szerint évente 20 és 25 ezer tonna közötti mennyiségű, azaz hozzávetőlegesen 440 millió miccs fogy el Romániában. Az aktív korú lakosságot tekintve egy lakos átlagban 40 miccset eszik meg évente.

Kapcsolódók

Kimaradt?