banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Megszületett az újabb trónörökös

Twitter-bejegyzésben adta a világ tudtára hétfőn délután a Kensington-palota az új trónörökös világra jövetelét. Eszerint a kisfiú 3827 grammos súllyal született. 

Mind az édesanya, mind pedig a csecsemő jól vannak. A trónörökös születésénél ott volt édesapja, Vilmos herceg is. 

A protokoll szerint először a pár napja 92. születésnapját ünneplő II. Erzsébet királynőt és a királyi család többi tagját értesítették, ezután küldték ki - két órás késleltetéssel - a hírt az internetre.

A királyi család legfiatalabb tagja a londoni St. Mary Kórház Lindo Wing nevű magánosztályán jött világra. A kórház előtt már április 9-én korábban felállították a kordonokat, azóta gyülekeztek ott az újságírók arra várva, hogy meginduljon a szülés. Ugyanitt született két testvére, György herceg és Charlotte hercegnő, valamint 1982-ben Vilmos herceg is. 

A baba nevét várhatóan a következő napokban jelentik be, de már lehet fogadni a fogadóirodákban. Jelenleg a legesélyesebb nevek között az Arthur, Albert és Jack van.

Az újszülött egy újabb hellyel maga mögé utasította nagybátyját, Harry herceget a trónöröklési sorban, de még így is csak az ötödik helyen áll, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója. A rekordideje, 66 éve uralkodó II. Erzsébet után legidősebb fia, Károly herceg következik a trónra várakozók sorában, majd unokája, Vilmos herceg, és dédunokája, a most négyéves György herceg.

Kapcsolódók

Kimaradt?