Vajúdik a hercegné, úton a harmadik baba

A Kensington Palota Twitter-oldalán jelentette be, hogy Katalin hercegné a hétfő kora reggeli órákban bement a St. Mary's kórházba, ahol hamarosan világra hozza harmadik gyereküket.

Katalin hercegnő harmadik gyermekével várandós. Vilmosnak, az Egyesült Királyság jövőbeni uralkodójának és hitvesének első gyermeke, György herceg 2013 júliusában, húga, Charlotte hercegnő 2015 májusában született.

György herceg és Charlotte hercegnő testvére - nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg, valamint bátyja és nővére után - az ötödik helyre kerül majd a brit trónutódlási sorrendben, a hatodik helyre utasítva a jelenlegi ötödiket, Harry herceget, Vilmos öccsét.

Vilmos és Katalin harmadik gyermekének trónöröklési helyét immár nem befolyásolja, hogy fiúnak vagy leánynak születik, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére az elmúlt években elindított és kiteljesedett reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha a harmadik gyermek fiú lesz, akkor sem lépne nővére, Charlotte elé a trónutódlási sorrendben.

Udvari források szerint Vilmos és Katalin - csakúgy, mint az első két gyermek születése előtt - most sem tudja, hogy fiú vagy leány lesz-e az újszülött.

Katalin hercegnő harmadik terhességéről a Kensington-palota szeptemberben adott hírt, októberben pedig közölte, hogy a gyermek érkezése áprilisra várható.

Az angol királyi ház hagyománya szerint a gyerek megszületéséről elsőként az uralkodót, II. Erzsébet királynőt kell értesíteni.

Kapcsolódók

Kimaradt?