Újabb csecsemő vesztette életét keresztelője napján

Keresztelője napján vesztette életét egy 3 hónapos kisfiú a Neamț megyei Doljeşti községben.

A szülők késő este észlelték, hogy a gyerekük nem szuszog, és ezért azonnal segítséget kértek az 112-es sürgősségi hívószámon. A helyszínre érkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Az ügyben boncolást rendeltek el, hogy megállapítsák a halál okát. 

Egyelőre tehát nem tudni, hogy a haláleset összefüggésben áll-e a kereszteléssel, de korábban több esetben is kiderült, hogy a kisbabáknak sokszor valóságos tortúrát kell kiállniuk az ortodox szertartás alatt. Különösen, ha a szertartást egy olyan pópa végzi, mint a brăilai pap, akit fel is függesztettek a lelkészi teendők gyakorlása alól, amiért botrányosan viselkedett egy gyerekkel a keresztelésekor.

Volt már azonban korábban olyan eset is, hogy egy kisbaba keresztelő közben életét vesztette. A szertartást végző ortodox pópa a a ceremónia végén észlelte, hogy a gyermek nem lélegzik. A szülők riasztották a mentőket, akik megállapították, hogy a csecsemőnek nincs pulzusa, és fulladásos tünetei vannak. Kórházba szállítása közben megpróbálták újraéleszteni, de az életét nem sikerült megmenteni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?