Akár börtönben is végezheti a kisbabákkal durváskodó ortodox pópa

Harminc napig felfüggesztették a lelkészi teendők gyakorlása alól azt a brăilai pópát, aki botrányosan bánt egy kisbabával a keresztelési szerartás közben. Rendőrségi vizsgálat indult ellene, eljárását az ortodox egyház szóvivője is botrányosnak nevezte.

Mint korábban írtuk, a botrányos keresztelési szertartásról közfelháborodást kiváltó felváltó felvétel is készült. A videón látszik, hogy a pópát felbosszantja a csecsemő sírása, elveszíti a türelmét, durván ragadja meg és meríti alá a szenteltvizes medencébe a kisbabát.

A Brăila megyei rendőrség szóvivője, Laura Dan elmondta, bántalmazás gyanújával indult vizsgálat a pópa ellen. Annál is inkább, mert időközben újabb botrányos felvételek kerültek elő, amelyek tanúsítják, hogy Traian Mazăre kezébe kockázatos kisbabát adni. Ha bűnösnek találják, a pópa börtönben végezheti.

Az ortodox egyház szóvivője, Vasile Bănescu elmondta, hogy nem szembesültek még ilyen esettel. „Életemben először látok ilyen felvételeket. Valóban sokkolóak” – jelentette ki. Közölte, hogy harminc napig felfüggesztették a lelkészi teendők gyakorlása alól az agresszív pópát.

Az ügyben a gyermekvédelmi hatóság is vizsgálatot indított. Sorra megkeresik azokat a szülőket, akiknek Traian Mazăre keresztelte a gyerekét.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?