FRISSÍTVE: Válságos az állapota a szatmári buszbaleset két sérültjének

FRISSÍTVE: A kötelező elsőbbség meg nem adása miatt ütközött össze két autóbusz Szatmárnémeti határában, 12 utas megsérült, ketten nagyon súlyosan. A katasztrófavédelem vörös kódot léptetett életbe.

 A súlyos baleset csütörtök reggel történt Szatmárnémeti határában, a Lucian Blaga sugárút  és a Déli Ipari Park főútjának kereszteződésében, ahol a Mc Daniels cég autóbuszának sofőrje a kötelező elsőbbség megadása nélkül sietett kikanyarodni az országútra — az ott szabályosan közlekedő és a repülőtér irányába tartó Fany busz sofőrje pedig már nem tudta elkerülni az ütközést és belerohant.

A nagy erejű ütközés következtében a járműveken utazók közül hárman a roncsok közé szorultak, köztük a vétlen busz sofőrje is, egy nő pedig kirepülve az ablakon a kerekek alá zuhant. Ők ketten a baleset legsúlyosabb áldozatai, de a többi utas is kivétel nélkül könnyebb vagy kevésbé súlyos sérüléseket szenvedett.

A baleset helyszínére a vörös kódot életbe léptető katasztrófavédelem három speciális, feszítő-vágó autója, egy rohammentő és egy intenzív terápiás rohammentő, valamint a megyei mentőszolgálat öt mentőautója érkezett s látták el a sérülteket, majd szállították zsinórban a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba.

A közel három órán keresztül tartó helyszínelés miatt hatalmas kocsisorok torlódtak fel mindkét irányba, őket a rendőrség szakaszosan engedte útjukra.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?