FRISSÍTVE- Kigyúlt egy utasokkal teli busz Szatmárnémetiben

 

FRISSÍTVE: Kigyúlt egy utasokkal teli busz kedden reggel Szatmárnémetiben. A tűzesetet hatalmas robbanás követte, de senki nem sérült meg.

A Lucian Blaga utcában történt incidensről felvétel is készült. Előbb egy vastag füstoszlop szállt fel a járműből, ekkor sikerült az utasokat kimenekíteni. Pár perccel később egy hatalmas robbanás rázta meg a környéket, szemtanúk szerint ezt az üzemanyagtartály lángra lobbanása okozhatta. Ekkor már nem tartózkodtak utasok a buszon.

Autobuz în flăcări

Autobuz în flăcări pe Lucian Blaga. S-a auzit și o explozie. DETALII PE https://www.gazetanord-vest.ro/2018/04/video-autobuz-in-flacari-pe-lucian-blaga-s-a-auizt-si-o-explozie/

Közzétette: Gazeta de Nord-Vest – 2018. április 2.

A tűzoltók nagy számban szálltak ki a helyszínre, hogy a lángokat eloltsák.

FRISSÍTÉS: A városi tömegközlekedési vállalat járművén szerencsére csak heten utaztak és a sofőr lélekjelenlétének köszönhetően senki nem sérült meg. Az önkormányzat által tavaly decemberben vásárolt BMC típusú autóbusz teljesen kiégett.

A lángok a jármű hátsó részében csaptak fel, a sofőr azonnal megállította a buszt, és leszállította az utasokat, majd a kézi poroltó segítségével próbálta meg eloltani a tüzet, de közben már lángra kaptak a hátsó kerekek gumiabroncsai, a tűz pedig pillanatok alatt terjedt tovább az egész járműre.

A szemtanúk szerint a lángok olyan magasra csaptak, hogy szinte elérték az oszlopokon futó áramkábeleket is. A tűzoltók eloltották a lángokat, ám a járművet nem sikerült megmenteniük, teljesen kiégett.  A szakértők szerint a tüzet az elektromos hálózat rövidzárlata okozta, a BMC típusú autóbusz pedig egyike azoknak, amelyeket a polgármesteri hivatal tavaly decemberben vásárolt másodkézből.

„Ezeket a járműveket  forgalomba állításuk előtt teljes körű átvizsgálásnak vetették alá, a mai incidenst követően pedig mindegyiket nagyon alaposan átvizsgálják-ellenőrzik még egyszer. Ám elektromos rövidzárlat bármikor előfordulhat bármilyen gépkocsinál, azt nem lehet előre kivédeni; nem olyan mint például a fék- vagy futóműrendszer, amelyeket jól meghatározott időszakonként ellenőriznek” – magyarázta lapunk megkeresésére Maskulik Csaba városmenedzser a tömegközlekedési vállalatot igazgató Ionuţ Bujorral folytatott megbeszélést követően.

Kimaradt?