Ismét lesz Föld napi kerékpáros felvonulás Csíkszeredában

A Zöld SzékelyFöld Egyesület 2009 óta hagyományosan megszervezi április 22-én a Föld napi kerékpáros felvonulást Csíkszeredában. A program célja az elmúlt években változatlan maradt, mégpedig, hogy népszerűbbé váljon a kerékpározás mint közlekedési eszköz a városban.

Ezt kiegészítve az utóbbi években kiemelt figyelmet kapott a biztonságos kerékpározás, hiszen gyakran tapasztalhatjuk, hogy a kerékpárosok számos alapvető szabályt nem tartanak be, így veszélyeztetik önmaguk és a közlekedésben résztvevők biztonságát.

Éppen ezért, a Szekler Teker Egyesülettel közösen kerékpáros ügyességi pályát, illetve játékokat készítenek elő gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt a Szabadság téren 10 és 17 óra között. Ezek segítségével a résztvevők megismerkedhetnek a fontosabb közlekedési táblákkal, a kerékpár kötelező felszereltségével, bizonyíthatják ügyességüket a kialakított pályán, de más játékokba is bekapcsolódhatnak.

A program során adománygyűjtést is szerveznek egy kisfilm elkészítésének érdekében, amely a kerékpáros biztonságról szól. A kezdeményezést egy kerékpáros póló megvásárlásával lehet támogatni. A póló megrendelhető vagy a rendezvény napján a programsátornál megvásárolható. A kisfilm június elején kerül bemutatásra, ugyanekkor kerülnek átadásra a pólók is.

A nap zárásaként 17 órakor indul a felvonulás a következő útvonalon: Szabadságtér – Kossuth Lajos utca – Márton Áron utca – Szék utca – Nagymező utca – Taploca utca – Márton Áron utca – Kossuth Lajos utca – Szabadság tér. A felvonulást megelőző időszakban a programsátornál átvehetőek a hagyományos Föld napi matricák.

A regisztrációval a résztvevők elfogadják az alábbi feltételeket:

  • A kerékpáros felvonulás nem verseny, ennek megfelelően kérnek mindenkit, hogy ne siessen, fontos, hogy a tömeg egyben tekerje le a távot. Ne előzze meg senki a felvonulást vezető szervezőket, valamint igyekezzen tartani az ütemet, ne maradjon le. A gyerekeknek, kiskorúaknak a sor elején kell biciklizniük, így a felnőttek hozzájuk igazodnak.
  • A kerékpárúton, úttesten mindenki egyesével haladjon.
  • A kerékpárúton különböző akadályokkal való találkozás (gépkocsi) esetén megfelelő magatartást kell tanúsítani.
  • Az átjáróknál, amennyiben szükséges, el kell engedni a gépkocsikat, majd gyorsan felzárkózni a társakhoz.
  • A felvonuláson résztvevők tudomásul veszik és beleegyeznek, hogy a szervezők a rendezvényen készült képeket, videoanyagot a program népszerűsítése érdekében felhasználják.

Kapcsolódók

Kimaradt?