Két hét alatt a második utasokkal teli busz gyullad ki Szatmárnémetiben

Alig két hete kapott lángra menet közben és égett ki teljesen a városi tömegközlekedési vállalat egyik járműve, most a második, jóval több utast szállító busz gyulladt ki.

Úgy tűnik Szatmárnémetiben a buszra szállás lassan egyenértékű lesz az orosz rulettezéssel: két héten belül már a második autóbusz gyullad ki menet közben — ám míg április 3-án alig heten utaztak a járművön, amely a város egyik forgalmas, de tágas útszakaszán kapott lángra, most több mint 20-an ültek a buszban, amely a jóval zsúfoltabb 1-es számú élelmiszerpiac közelében kezdett füstölögni.

A sofőrnek sikerült bekormányoznia a füstölgő-lángoló járművet egy buszmegállóba, ahol aztán az utasok biztonságban kiszállhattak, majd a kézi poroltók segítségével megpróbálta eloltani a motortérben keletkezett tüzet. Közben riasztotta a tűzoltókat is, akik pillanatok alatt a helyszínre értek, s végül ők fékezték meg a lángokat, mielőtt még a busz teljesen kiégett volna.

Mint a tűzszakértői vizsgálat megállapította, a lángokat ezúttal is az elektromos hálózat motortérbeli rövidzárlata okozta a 2006–ban gyártott és megvásárolt, Citelis típusú autóbuszban. Az esetet követően a tömegközlekedési vállalat vezetősége ismételten kijelentette — akárcsak a két héttel ezelőtti esetnél is —, hogy valamennyi jármű elektromos hálózatát alapos ellenőrzésnek-vizsgálatnak vetik alá.

Egyébként a tömegközlekedési vállalat hétfőtől (április 16–tól) emeli meg az autóbuszjegyek árát az eddigi 2 lejről 2,5 lejre, s értelemszerűen a diák/felnőttbérletekét is.  A közszállítás tarifái nyolc éve nem változtak, az üzemanyagárak, a minimálbér és a biztosítási költségek, valamint az infláció viszont nőtt, ezért volt indokolt az áremelés.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?