Előzetesbe kerülhet a volt feleségét és anyósát felgyújtó szászrégeni feltaláló

A Maros megyei törvényszéki ügyészség kéri a szászrégeni gyilkosság és gyújtogatás fő gyanúsítottjának előzetes letartóztatásba helyezését. Muntean Viorel feltaláló ellen gyilkosság, emberölésre tett kísérlet és rongálás miatt indult bűnvádi eljárás.

Két áldozatára, az 59 éves Ungureanu Ceciliára és annak édesanyjára, a 85 éves Ungureanu Rozaliára csütörtök este találtak rá lángokban álló lakásukban a tűzoltók. Ungureanu Cecilia már halott volt, amikor a tűzoltók kivitték az égő lakásból, Ungureanu Rozalia a kórházban halt bele égési sebeibe. 

A nyomozó hatóság tájékoztatása szerint az 59 éves asszony (a gyanúsított volt felesége) erőszakos halált halt: 11 késszúrás és ütésnyomok voltak a testén.

A két asszony tavaly távoltartási parancsot eszközölt ki a hatóságoktól Muntean Viorel ellen, mert a férfi folyamatosan fenyegette és zaklatta őket. Muntean Viorel ellen büntetőjogi eljárás is indult emiatt, és a szászrégeni bírósági ügyészség vádat emelt a férfi ellen. A tárgyalás időpontját idén májusra tűzték ki. 

Az agresszor a marosvásárhelyi műszaki egyetem végzettje, és több talámány fűződik nevéhez. A szászrégeni bíróság 2017 decemberében mondta ki a válást, Muntean Viorel kizárólagos hibájából. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?