Fordulat: szorul a hurok a félholtra vert férfi támadóinak nyaka körül

Már nem ütlegeléssel és közrendháborítással, hanem emberölési kísérlettel vádolja az ügyészség azt a két fiatalt, aki brutális kegyetlenséggel eszméletlenre vert egy 66 éves férfit egy brassói aluljáróban.

A bűncselekményeik büntetőjogi besorolásának módosulását a törvényszéki orvostani jelentésre alapozza a vádhatóság. Az új vádak szerint a moldovai megyékből származó 18 és 23 éves fiatalt, Adrian Ceplinschét és Mircea Mihai Constantint akár 12 év börtönre is ítélhetik.

A brassói törvényszéki ügyészség szóvivője, Adrian Aldea elmondta, az előzetes letartóztatásban lévő két gyanúsítottat ismét kihallgatják, és ismertetik velük tettük büntetőjogi besorolásának megváltoztatását.

A bűnvádi eljárást lefolytató ügyészek korábban közölték, hogy a tettesek egyikének sem gyűlt meg korábban a baja a hatóságokkal erőszakos cselekedetek miatt. Az áldozat ügyvédje azonban feltárta, hogy a fiatalabbikat korábban elítélték nemi erőszakért. A Botoșani megyei Adrian Celpinsche a bűncselekmény elkövetése idején 17 éves, tehát kiskorú volt. Ezért nem ítélték szabadságvesztésre, hanem fél évig hatósági felügyelet alatt volt – közölte Dumitru Neculai ügyvédje.

Kapcsolódók

Kimaradt?