Megszólalt a brassói aluljáróban félholtra vert férfi

Visszanyerte az eszméletét, és nyilatkozott a sajtónak az a 66 éves férfi, akit két fiatal brutális kegyetlenséggel megvert szombaton egy brassói aluljáróban. Az áldozatnak eltört egy csigolyája, kis híján lebénult, és több fogát elveszítette.

A férfi elmondta, hogy az egyik támadója földjén dolgozott napszámosként. A konfliktus állítólag abból indult ki, hogy munkaadója nem fizette ki a napszámát, és követelte tőle a pénzét. Dumitru Neculai beszámolójából nem derült ki, hogy a jogos követelésére miért reagáltak ekkora kegyetlenséggel a moldovai megyékből származó fiatalok.

„Próbáltam védekezni, de hát már nincs erőm, öreg vagyok” – mesélte a Digi24 riporterének. Elmondta, hogy azért kénytelen napszámosként dolgozni, mert a beteg fiának akar segíteni. Hangsúlyozta: alig várja, hogy meggyógyuljon és ismét munkába állhasson.

A szombaton történt incidenst egy térfigyelő kamera rögzítette. A felvételen látszik, hogy a két fiatal lelöki a férfit a lépcsőkön, majd ütlegelik és rugdossák, amíg eszméletét veszti. Egyikük még az élettelen testébe is többször belerúgott, és sarokkal rátaposott a fejére.

Az áldozatot egy cég biztonsági embere mentette meg, aki értesítette a rendőrséget. A támadókat rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették. Kihallgatásukon azt állították, „pénzügyi nézeteltéréseik” támadtak az idős férfivel, ezért verték meg.

A támadók vasárnap előzetes letartóztatásba kerültek. A 66 éves férfi súlyos sérülésekkel került kórházba. Erős idegzetűek az incidensről készült felvételt itt megtekinthetik

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?