Két szeméttelepi munkás kapott mérgezést a kerelőszenpáli tárolónál

Három személyt szállítottak a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba miután ismeretlen anyaggal mérgeződtek meg a Maros megyei kerelőszentpáli hulladéklerakó egyik ülepítőjénél.

A Maros megyei katasztrófavédelmi felügyelőség képviselői szerint a helyszínre a marosvásárhelyi tűzoltók érkeztek ki, akik két személyt kimentettek az ülepítőből. A harmadik személy, aki a hatóságokat értesítette, nehezen lélegzett. A helyszínre érkező mentőegységek kórházba szállították mindhárom személyt, ahol stabilizálták annak azok állapotát, akik eszméletüket vesztették. A harmadik személy, aki nehezen lélegzett, jó egészségi állapotban van, jelentette Ştefan Murariu, a hulladéktároló egyik üzemeltetője.

Murariu az Agerpres hírügynökségnek elmondta, egyelőre nem tudni, hogy metángáz vagy szénmonoxid szivárgása miatt lett rosszul a két munkás, a harmadik személy infúziót kapott és már tud beszélni is.

A helyszínre kiérkeztek a területi munkaügyi felügyelőség és a megyei önkormányzat képviselői is, hogy kivizsgálják a baleset körülményeit.

Kapcsolódók

Kimaradt?