Gólyákat mentettek Hargita megyei önkéntes tűzoltók

Földre zuhant és súlyosan megrongálódott egy villanyoszlopon található gólyafészek Maroshévíz egyik utcájában. A helyi önkéntes tűzoltók lakossági bejelentés alapján készítettek tartószerkezetet, és az áramszolgáltató munkatársainak segítségével biztonságban visszahelyezték a gólyafészket.

Az elmúlt hetekben, napokban tapasztalt viszontagságos időjárási körülmények a költöző madaraknak sem kedveztek. A havazás, havas eső és eső miatt több gólyafészek is megrongálódott.

Maroshévízen, az Avram Iancu utcában a hétvégén a földre zuhant egy villanyoszlopon található gólyafészek. Egy közelben lakó személy értesítette a készenléti felügyelőséget az esetről. Önkéntes tűzoltókból álló csapat ment ki a helyszínre, méretet vettek a megsérült fészekről azért, hogy a villanyoszlopra olyan tartószerkezetet készítsenek, aminek köszönhetően többé nem zuhanhat le a fészek.

Keddre el is készült a fészektartó, az áramszolgáltató munkatársai segítségével – akik a villanyoszlop áramellátását ideiglenesen megszüntették – az önkéntes tűzoltók felszerelték azt, és helyére tették a gólyafészket is, amelybe lakói is visszaköltöztek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?