Parlamenti különbizottság módosítaná a nemzetbiztonsági törvényeket

Újabb parlamenti különbizottság létesítését kezdeményezi a Szociáldemokrata Párt (PSD). A Liviu Dragnea pártelnök szerint vélhetően jövő héten megalakuló testület feladata a nemzetbiztonsági törvények módosítása lesz. A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke egyetért a kezdeményezéssel.

Dragnea a PSD országos politikai bizottságának ülését követően kifejtette, a szociáldemokrata Gabriel Vlase képviselőt és Claudiu Manda szenátort bízta meg a testület megalakításának koordinálásával. Előbb kikérik a kisebbik koalíciós párt, az ALDE beleegyezését, és a tervek szerint jövő szerdán hozzák létre a parlamenti különbizottságot, "elindítva ezáltal a nemzetbiztonsági törvények módosításának folyamatát" - vázolta a PSD vezetője.

Călin Popescu-Tăriceanu ALDE-elnök helyesli a kezdeményezést. "Úgy vélem, hasznos lenne egy olyan bizottság, amely a törvénymódosító javaslatok kielemzésével foglalkozna. Több olyan jogszabály van, amely még a '90-es évek elején született. Ezeket összhangba kell hozni a jelen politikai valóságával, azokhoz az újfajta fenyegetésekhez kell igazítani, amelyekkel más EU- és NATO-tagállamokhoz hasonlóan Romániának is szembe kell néznie" - vélekedett a szenátus elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?