Több mint 97 ezer gyermek kezdi el az előkészítő osztályt idén

Március 8-a és 15-e között 97 021 iskoláskorú gyermek felvételét kérvényezték az elemi oktatási rendszerbe – derül ki a tanügyminisztérium pénteken közzétett összesítéséből.

A szaktárca tájékoztatása szerint a beiratkozás első hetében (március 8-15) országos szinten 97 021 kérvényt nyújtottak be. A beíratott gyerekek 87,3 százaléka 2018. augusztus 31-éig tölti be a hatodik életévét, 12,7 százalékuk pedig szeptember elseje után.

A gyerekek elemi osztályokba való beíratásának első szakasza március 8-a és 26-a között zajlik, majd április 12-e és 18-a között a második szakaszra kerül sor, amikor azokat a gyerekeket lehet beíratni a szabadon maradt helyek függvényében, akik az első szakaszról valamilyen okból lemaradtak.

Az előkészítő osztályt azok a gyermekeket kezdhetik, akik 2018. augusztus 31-ével bezárólag betöltik a hatodik életévüket. A szülők kimondott kérésére azonban a hatodik életévüket 2018. szeptember elseje és december 31-e között betöltő gyerekeket is be lehet íratni előkészítő osztályba, ha megfelelő pszichoszomatikai fejlettségi szinten állnak. Erről a megyei oktatási tanácsadó központok (Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională - CJRAE) állíthatnak ki megfelelő elismervényt március elseje és 23-a között.

Kapcsolódók

Kimaradt?