Hargita megyében ismét próba-kisérettségiznek a nyolcadikosok

Március 16-a és 26-a között szervezik meg a nyolcadik osztályosok képességfelmérő próbavizsgáját azokban a Hargita megyei tanintézményekben, ahol a tanárok bojkottálták a vizsgát. A tételeket megyei szinten dolgozzák ki. 

Hodgyai László tanfelügyelő tájékoztatása szerint a román nyelv és irodalom próbát a megye 14 iskolájában szervezik meg. Matematikából 10 tanintézmény diákjainak kell vizsgázniuk, míg anyanyelvből négy oktatási intézményben szerveznek vizsgát. 

A nyolcadikosok március 16-án román nyelv és irodalomból, március 23-án matematikából vizsgáznak, március 26-án pedig a tanulók anyanyelvi képességeit mérik fel. A vizsgatételeket a szaktanfelügyelők dolgozzák ki. 

A Hargita megyei tanfelügyelőség képviselői szerint csak március 5-e és 7-e között bojkottálták a pedagógusok a vizsgákat, így a tanárok most már kijavítják a diákok dolgozatait. A megye 97 oktatási intézményében kellett volna megtartani március elején a nyolcadikosok országos képességfelmérő próbavizsgáját, ezek közül 29 iskolában voltak gondok. Ezzel a székelyföldi megye kiemelkedett az országos átlagból. 

Kapcsolódók

Kimaradt?