Figyelmezteti a tanárokat a minisztérium – a bojkott nem megoldás!

Felhívást intézett vasárnap az oktatási minisztérium a pedagógusokhoz, hogy a tanulók érdekében tegyenek le az országos képességfelmérő bojkottjához hasonló „radikális” kezdeményezésekről.

„A bojkott nem megoldás. Felhívást intézünk a pedagógusokhoz, akik 2018. március 1-jétől 20 százalékos béremelésben részesültek, hogy ne kezdeményezzenek olyan lépéseket, amelyek kihatással lennének a tanulókra. Első próbavizsgájuk előtt állnak, erős érzelmi hatást gyakorolna ez rájuk” – áll a szaktárca közleményében.

A minisztérium ugyanakkor emlékezteti a szakszervezeteket, hogy folyamatban van a kollektív munkaszerződés újratárgyalása, és a szerződés értelmében az érdekvédelmi szervezeteket vállalták, hogy ez idő alatt nem kezdeményeznek munkakonfliktust. A tárca illetékesei állandó kapcsolatban állnak a szakszervezeti vezetőkkel, és minden döntést a velük való egyeztetés nyomán hoznak meg – mutat még rá a közlemény.

A Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI) vasárnap bejelentette, hogy az ország 28 megyéjének 1100 tanintézményben bojkottálják a pedagógusok a nyolcadikosok országos képességfelmérőjének hétfőn kezdődő próbavizsgáját. Az érdekvédelem azt követően döntött így, hogy sem a kormány, sem a parlament két házának elnöke nem válaszolt a követeléseiket tartalmazó beadványra.

Kapcsolódók

Kimaradt?