Rekord összegű kárpótlást kap az autóbalesetet szenvedett román férfi

Jogerősen rekord összegű, egymillió eurós kárpótlást ítélt meg a ploieşti-i ítélőtábla egy 37 éves román férfinek, akit négy évvel ezelőtt elgázolt egy brit rendszámú autó, és maradandó károsodásokat szenvedett.

Cătălin Neacșu azonban vélhetően nem sok örömét leli a pénzben, mert a lábai lebénultak, amikor egy Angliában letelepedett román nő a szekerének ütközött a terepjárójával a Buzău megyei Cislău térségében. Az akkor 33 éves férfi az erdőről hozott tűzifát, amikor a baleset történt. Az ütközés nyomán lerepült a bakról, és nagyon csúnyán beütötte a fejét.

Cătălin Neacșu 75 napot töltött kórházban, de mozgásképtelen maradt. A nő azzal védekezett, hogy egy frontális ütközést akart elkerülni, ezért történt a baleset, de a pătârlagelei bíróság egymillió euró kárpótlás kifizetésére kötelezte 2016-ban. Ezt az ítéletet megerősítette a napokban a ploieşti-i ítélőtábla.

A férfi ügyvédje, Dorin Bădulescu az Adevarulnak elmondta, ez a legnagyobb összeg, amit eddig egy baleset romániai áldozatának megítéltek. A pénzt az Angliában letelepedett nő biztosítójának kell kifizetnie.

Kapcsolódók

Kimaradt?