Részleteket tudtunk meg a Hargita megyei terepjáró súlyos balesetéről

Életveszélyes sérüléseket szerzett egy 45 éves Hargita megyei férfi a péntek délutáni magyarországi balesetben – tájékoztatta szombaton a Maszolt a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője.

Dobó Dénes főhadnagyot a balesetben érintett Hargita megyei rendszámú terepjáró utasainak sorsáról kérdeztük. A szóvivő elmondta, az autót egy 32 éves, német állampolgárságú nő vezette, az anyósülésen a 45 éves Hargita megyei férfi utazott.

A balesetet a terepjáró sofőrje okozta. A szóvivő tájékoztatása szerint a nő nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtott, átsodródott a szemközti forgalmi sávba, és frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedő magyarországi gépkocsival, majd nekicsapódott egy kisteherautónak is.

Az összeroncsolódott terepjáró az útárokban állt meg. Vezetője enyhébb sérüléseket szenvedett, a Hargita megyei férfit azonban életveszélyes állapotban szállították a debreceni Kenézy kórházba. A magyarországi személygépkocsi sofőrje és egyik utasa szintén életveszélyes sérüléseket szenvedett, míg egy további utas 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést.

Dobó Dénes elmondta, a baleset bekövetkeztéhez hozzájárulhatott az is, hogy a térségben igen erős szél fújt péntek délután.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?