Eszközfejlesztésre kapott több mint százezer lejt a kovásznai kórház

A Dr. Benedek Géza Szívkórház alegységeként működő kovásznai városi kórház (Holland Kórház) 110 ezer lejes támogatást kapott orvosi műszerek beszerzésére a Pro Holland Kórház Egyesülettől – jelentették be kedden a helyi önkormányzat képviselői.

Az egyesületet két évvel ezelőtt hozta létre Kovászna és a környező falvak helyi tanácsa azzal a céllal, hogy támogassa a városi kórház működését, amelyet egy holland szervezet segítségével építettek.

Gyerő József kovásznai polgármester elmondta: a kórház szolgáltatásait igénybe vevő falvak a lakosság számarányának megfelelően tagsági díjat fizetnek az egyesületbe.

Tavaly 110 000 lej gyűlt az egyesület számlájára, amelyet most, a kórház vezetőségének döntése értelmében, laborfelszerelésre, a szülészeti, bőrgyógyászati, fizikoterápiai, gyermekgyógyászati osztály, valamint a sürgősségi rendelő modernizálására fordítanak.

„Érdekünk, hogy minél jobban felszerelt kórházunk legyen, mert modern felszerelés nélkül egyetlen orvost sem lehet helyben tartani. (...) Erkölcsi kötelességünk, hogy működtessük azt a kórházat, amely 1996-ban egy holland alapítvány segítségével épült. (...) Sokan felróják, hogy a kórházat átadtuk az egészségügyi minisztériumnak, ahelyett, hogy az önkormányzat tulajdonában maradt volna, de amikor újraszervezeték a rendszert, nem volt más lehetőség. Ha nem ezt tesszük, bezárt volna, mint sok más egység az országban” – nyilatkozta Gyerő József.

Kapcsolódók

Kimaradt?