Musai-Muszáj szokatlan módon mutat rá: a kolozsvári táblaügy nem oldódott meg

A kolozsvári táblaügy nem oldódott meg, a megnyert táblaper Kolozsvár román és magyar vezetőinek kezei között és a város polgárainak szeme láttára sikkad el - hívta fel a figyelmet a Musai-Muszáj akciócsoport. 

"A elmúlt évben a 16 többnyelvű helységnévtáblából csak 4 került kihelyezésre, és az ígérgetések és halogatások láncolatában semmi jel nem utal arra, hogy a többi hiányzó tábla a belátható jövőben kihelyezésre kerülhetne. Tiltakozásul  a Musai-Muszáj a kolozsvári táblaper megnyerésének első évfordulóján és egyben az anyanyelv világnapján, február 21-én 17 órakor, Kolozsvár Főterére hívja a város polgárait" - fogalmaznak. 

Az akciócsoport szerint elfogadhtatlan, hogy miután a Kolozsvár polgármesteri hivatala 16 évig törvénytelenül utasította el azt, hogy magyar lakosainak anyanyelvén is kiírja városuk nevét, most az elvesztett per és egy jogerőre emelkedett bírósági döntés után is kereken egy éve húzza az időt. 

A Musai-Muszáj villámcsődülettel tiltakozik és emlékezteti a  városvezetést a kötelezettségére: a résztvevők egy többnyelvű helységnévtáblával felszerelt kerékpárt fognak átkísérni a Főtérről a polgármesteri hivatal udvarára, amelyet a hivatal udvarán található kerékpártárolóban lakatolnak le. A kerékpár addig lesz a hivatal román és magyar anyanyelvű alkalmazottai számára is jól láthatóan közszemlére téve, amíg az összes többnyelvű helységnévtábla a helyére nem kerül. A flashmob során tombolasorsolás is lesz.

A kolozsvári táblaperről bővebben itt olvashat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?