Kigyulladt egy fásszín Sepsiszentgyörgyön

A Kovászna megyei készenléti felügyelőség három tűzoltóautóval sietett hétfő délután az eset helyszínére, tájékoztatott Marius Tolvaj.

A háromszéki katonai tűzoltóság szóvivője elmondta, hétfőn valamivel 18 óra előtt riasztották őket, hogy kigyulladt a Csíki utcában egy magánház melléképülete, ahol a tűzifát tárolták. A tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángok terjedését, de mintegy 30 négyzetméteren kárba veszett a fásszín. A tűzesetnek nincsenek sérültjei.

Marius Tolvaj felhívta a figyelmet, hogy a fűtésszezonban a leggyakoribbak a lakástüzek, a nem megfelelően működtetett kazánok vagy ki nem takarított kémények miatt. A Kovászna megyei tűzoltók tavaly 3 385 bevetésen vettek részt, ez napi 9,2 átlagot jelentett.

A háromszéki tűzoltók tavaly átlag 10 perc alatt értek ki a helyszínre, ez 2016-ban 16 perc alatt sikerült. Adrian Năstuţă tűzoltóparancsnok szerint a reakcióidejük csökkenéséhez hozzájárult, hogy korszerűsítették a felszerelésüket, tovább képezték a tűzoltókat és az úthálózat is jobb lett.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?