Ismét nekiment Liviu Dragnea a kormányőrség parancsnokának

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt nyilatkozta vasárnap este a România TV műsorában, hogy a kormányőrség (SPP) vezetője információgyűjtésre és a kormánytagok, pártokvezetők befolyásolására használta az intézményt, és "bizonyos üzeneteket" juttatott el az ügyészekhez és bírókhoz. 

A pártelnök megismételte: mandátuma kezdetétől elutasította a SPP szolgálatait, mert nem bízik az intézmény parancsnokában, Lucian Pahonţu tábornokban. "A kormányőrség vezetője évek óta túllépte hatáskörét, információkat gyűjtött és megpróbálta befolyásolni a kormánytagokat, a pártok vezetőit ilyen vagy olyan irányban, és néha sikerült is neki" - mondta Dragnea. 

Hozzátette, a SPP parancsnoka "bizonyos üzeneteket" juttatott el az ügyészekhez és bírókhoz. "A legtöbb ember, akivel beszéltem azt mondta, hogy ezek az üzenetek gyakorlatilag tőle származtak, de úgy állította be, (...) mintha az államfőtől, vagy a korábbi államfőktől jöttek volna" - hangoztatta a PSD elnöke.

Dragnea szerint a SPP politikai aktivitása "valódi nemzetbiztonsági kockázatot jelent". Elmondta: nem hiszi, hogy Klaus Johannis a miniszterek után nyomozna, és hozzátette: maga az államfő sem veszi igénybe a kormányőrséget. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?