Lemondott a kormányőrség szolgálatairól a kormány

Viorica Dăncilă miniszterelnek a szerdai kormányülés elején közölte: kabinetjének tagjai testületileg lemondanak a kormányőrség (SPP) szolgálatairól. A kormányőrség egyik feladata a közjogi méltóságok biztonságának védeleme.

A miniszterelnök azt mondta, már hétfő este értesítette a kormányőrséget arról, hogy nem tart igényt a szolgálataira. "Értesüléseim szerint a kormány többi tagja is ugyanígy döntött" - tette hozzá.  Ugyanakkor megjegyezte, "nincs semmiféle problémája" sem a kormányőrség tisztjeivel, sem magával az intézménnyel. "Nem én vagyok az egyetlen közméltóság, aki így dönt" - nyomatékosította Dăncilă. 

A  miniszterelnök bejelentésének előzménye, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea egy hétfő esti televíziós műsorban azt nyilatkozta, a SPP vezetője, Lucian Pahonţu "a kelleténél jobban" beleártja magát a politikába.

 "Paul Stănescu (miniszterelnök-helyettes - szerk. megj.) több nyilvános eseményen és az országos végrehajtó bizottság ülésein is mondta, hogy egy jó barátján keresztül Pahonţu azt üzente neki (...), hogy engem valamikor március körül kivégeznek, ő meg tartsa távol magát tőlem, őt védeni fogják, és az is lehet, hogy ő lesz a párt új elnöke" - fogalmazott Dragnea. 

Ezt követően olyan információk jelentek meg a sajtóban, miszerint Viorica Dăncilă és az általa vezetett kormány tagjai lemondanak a kormányőrség szolgálatairól

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?