A hétvégén elkészül Fúka, az óriáshóember Csíkbánkfalván

Vasárnapra fejezik be a Hargita megyei Csíkbánkfalván az óriáshóember építését, amely akár világrekordnak is beillene – tájékoztatott Csiszer Gábor, a hóemberépítők hét fős csapatának egyik tagja.

A fiúk a szerdai szabadnapot is kihasználták arra, hogy a tíz méter magasra tervezett hóember építésével haladjanak. Csiszer Gábor elmondta, azért épül a vártnál lassabban a hóember, mert iskolába kell járniuk, a félévvégi lezárásokra készülnek, a jegyeiken is szeretnének egyesek javítani. Mindegyikük Csíkszeredában tanul, a város különböző középiskoláiba járnak.

Szerdán sokat haladtak a hóemberrel, már hét méter magas, a hátralévő három métert szombaton és vasárnap építenék hozzá. A fiúknak a helybéliek is szívesen segítenek: szekerekkel, traktorral hordják a havat a helyszínre, sokan a saját udvarukról gyűjtik össze csak nekik.

„Mindenki támogat és szurkol nekünk. Meleg teát, szendvicseket hoznak, hogy ne kelljen félbe szakítanunk a munkát. Volt, aki Marosvásárhelyről érkezett és édességet hozott nekünk, és elmondta, nagyon drukkol nekünk, hogy elérjük a célunkat” – részletezte a középiskolás fiú.

A fiúk már tavaly is építettek egy hóembert, az hat méteres volt, tehát már most megdöntötték a saját rekordjukat. Amint Csiszer Gábor elmondta, nem valószínű, hogy bejegyzik a rekordok könyvébe, mivel az illetékeseknek már a kezdetektől nyomon kellett volna követniük munkát. De hozzátette, nem veszítették el a reményt, hogy Fúka nevű hóemberük mégis bekerül a rekordok közé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?