Hóember-rekordot döntöttek bánkfalvi fiatalok

Hat méter magas hóembert épített hat tizenéves fiatal a Hargita megyei Bánkfalván. A hatalmas hószobrot 11 és fél óra megfeszített munkával rakták össze.

A 18 éves Csiszer Gábor a Maszolnak elmondta, csütörtökön 5 és fél, pénteken újabb hat órát dolgoztak az óriáshóemberen. „Szerda este jött az ötlet, megosztottam a barátaimmal Facebookon. Tetszett nekik, viszont senki nem vette komolyan. Csütörtök reggel hívtam szerre mindenkit és mentünk a község parkjába.”

A Csíkszentgyörgy községhez tartozó faluban többen felfigyeltek a munkára és gratuláltak a fiúknak. Az ötletgazda azt is elárulta, hogy pénteken nehezebb dolguk volt, mert nem ragadt a hó, sok vizet locsoltak rá, hogy összeálljon. Ráadásul magasan kellett dolgozni, így egyedül maradt a tapasztással, mert a többieknek tériszonya van.

Csiszer Gábor, Bándi Szilárd, Péter Szabolcs, Madár Zsombor, Gerczuj Bence és Csiszer Attila pénteken délután 5 órakor fejezte be a nagy művet. Mint lapunknak elmondták, tudomásuk szerint eddig ez a világ legnagyobb kézzel épített hóembere és szívesen be is jegyeztetnék a rekordot, csak nem tudják, hogy ehhez milyen hivatalos lépések szükségesek.

Kapcsolódók

Kimaradt?