Kolozsvári és székelyföldi magyarok is tüntettek Bukarestben

Egy-egy csoport kolozsvári és székelyföldi civil is részt vett az igazságszolgáltatás függetlenségének megőrzéséért szervezett szombat esti bukaresti tüntetésen.

Erről Fosztó László, a Szabadelvű Kör RMDSZ-platform elnöke számolt be vasárnap a Facebook-oldalán. „Kétnyelvű táblákat, feliratokat vittünk, azzal a szándékkal, hogy jelezzük, az erdélyi magyarok is részt kívánnak venni ebben a mozgalomban, amelyet – mi tagadás – a román, döntően urbánus, csoportok kezdeményeztek” – írta Fosztó László.

Az RMDSZ-platform elnöke szerint a tömeg teljes szimpátiával viszonyult a magyar nyelvű üzenetekhez, román fiatalok átvették és vitték a bannereiket. Fosztó emlékeztetett, hogy a kolozsvári magyarok bukaresti útját Eckstein-Kovács Péter volt RMDSZ-es szenátor kezdeményezte.

Mint korábban írtuk, az igazságszolgáltatás függetlenségének védelmében, a bírói hatalom politikai befolyás alá helyezése elleni tüntetéseken az ellenzéki sajtó szerint összesen mintegy 75 ezer ember vett részt Bukarestben és Románia más városaiban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?