Osztályteremben önkielégítést végző vallástanár: az osztályfőnököt is kivizsgálják

A nyilvánosan maszturbáló vallástanár ügyében érintett diákok osztályfőnökének kivizsgálását és - amennyiben vétkesnek találják - a megbüntetését kérte a Szeben megyei iskolai szakszervezet vezetője, Teodor Dumitru Fîrţonea.

A szakszervezeti vezető úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek: az esetet súlyosbítja, hogy kiskorúak voltak a történtek szemtanúi, akik az elmondottak szerint szóltak az ügyről az osztályfőnöknőnek. A vizsgálat során arra a kérdésre kell választ találni, hogy az osztályfőnök valóban tudta-e és eltitkolta-e a vallástanárról hallott információkat - szögezte le Fîrţonea.

Ugyanakkor azon véleményének is hangot adott, hogy az eset bizonyíték az okostelefonok hasznos voltára az osztálytermekben, ugyanis a maszturbáló hitoktatót egy ilyen készülékkel filmezte le egyik tanuló. 

Claudia Mery Simtion, a Szeben megyei tanfelügyelőség vezetője azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy az általa vezetett intézmény vizsgálóbizottsága a helyszínen, Kiskapuson vizsgálja ki az ügyet. 

A vallástanár, akiről videó jelent meg az interneten, amely tanúsága szerint az osztályteremben önkielégítést végez, a film nyilvánosságra kerülése után lemondott tanári állásáról. Ha az erdélyi metropólia vétkesnek minősíti, úgy a papi hivatásától is meg kell válnia. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?