Nyilvános önkielégítéssel vádol diákja egy ortodox vallástanárt

Ortodox vallástanárt vádol azzal egy diáklány, hogy önkielégítést végzett az órán. Liviu Pop tanügyminiszter pénteken közölte az Agerpres hírügynökséggel, hogy jelenleg kivizsgálás folyik a Szeben megyei Kiskapuson történt incidens kapcsán. 

Liviu Pop felszólította a vallástanárt, hogy mondjon le oktatói állásáról, aki ennek eleget is tett. A tanügyminiszter szerint a panasztevő tanuló előbb az osztályfőnököt értesítette az esetről, de az osztályfőnök nem jelentette a történteket az iskola vezetőségének. Pop azt mondta: a tanfelügyelőség vizsgálódik az ügyben. Felkérte a tanfelügyelőséget, hogy a helyzet tisztázásáig is nevezzen ki más hitoktatót. 

Az ügyben Laurenţiu Streza erdélyi metropolita is megszólalt. Streza azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy az egyházon belül is kivizsgálás indult annak a vallástanárnak az ügyében, akit tanítványa azzal vádol, hogy maszturbált az iskolában. "Ma (pénteken - sz.m.) értesített a minisztérium. A tanár-papnak viselnie kell a következményeket, ha valóban vétkes. Ez felfoghatatlan'" - mondta a metropolita. 

Laurenţiu Streza tudomása szerint a megvádolt papnak egészségügyi gondjai vannak, műtéten esett át, és a papok körében eddig semmi panasz nem volt a viselkedésére. Az Agerpres hírügynökséget rendőrséghez közel álló források értesítették, hogy a nyilvános önkielégítéssel vádolt vallástanár egyik tanítványának anyja pénteken a rendőrségen számolt be a lánya által elmondottakról. A kiskapusi tanárról videót is készített egyik diák. 

Az ügyben a tanfelügyelőségen és az erdélyi metropólián kívül a rendőrség és a medgyesi törvényszéki ügyészség is vizsgálatba kezdett.

Kapcsolódók

Kimaradt?