FRISSÍTVE - Kihallgatta az ügyészség Alexandru Arşinel színművészt

FRISSÍTVE: Kihallgatják csütörtökön a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészségen (DIICOT) Alexandru Arşinelt. A színművészt a sikkasztással gyanúsított Mihai Lucan orvos ügyében idézték be.

Kihallgatására azt követően kerül sor, hogy az orvos ellen feljelentést tevő Emanuel Ungureanu USR-képviselő azt állította, Arşinelt is kivételes elbánásban részesítette Lucan, amikor a színész veseátültetésen esett át.

Vlad Voiculescu volt egészségügyi miniszter ugyanakkor múlt év decemberében úgy nyilatkozott, politikusok és más ismert, befolyásos személyek is tudtak Mihai Lucan eljárásairól, és éltek is a lehetőséggel, elfogadva szolgáltatásait, többek között Arşinel is. A volt tárcavezető Facebook-bejegyzésében azt írta, Lucan pácienseinek zöme tudta, "hogy állnak a dolgok".

"Amit kevesen tudnak, az az, hogy az utóbbi 27 év politikusai és befolyásos személyiségei tisztában voltak a professzor úr kivételező szolgáltatásaival és ki is használták azokat, a maguk vagy hozzátartozóik javára. Alexandru Arşinel úr (színész, az UNPR tagja) és Victor Socaciu úr (abban az időben PSD-képviselő) csak két példa közülük. Több száz van még" - állt a bejegyzésben.

Mihai Lucan ellen bűnszervezet létrehozása és rendkívül súlyos következményekkel járó sikkasztás gyanújával indult bűnvádi eljárás. A sebészt azzal gyanúsítják, hogy ötmillió lejt sikkasztott el a Kolozsvári Urológiai és Veseátültetési Intézettől.

FRISSÍTÉS: Továbbra is hálát érez Mihai Lucan orvos iránt - közölte a négy óránt át tartó kihallgatása után Alexandru Arşinel. "Civilizált találkozó volt, elfogadható kérdéseket tettek fel. Igyekeztem visszaemlékezni a történtekre és válaszolni. Ez nem jelenti azt, hogy megváltoztak volna érzéseim Lucan professzorral szemben. Továbbra is olyan ember marad számomra, akit nagyra értékelek és hálával gondolok rá" - mondta a színész. 


Alexandru Arşinel 2013-ban esett át veseátültetésen, a műtétet Mihai Lucan végezte.

Kapcsolódók

Kimaradt?