„Nem új, hogy az egészségügyi miniszter komaságban áll Lucannal”

Nem újkeletű az az információ, hogy Florian Bodog egészségügyi miniszter "privilegizált kapcsolatban" van a sikkasztás gyanúja alatt álló Mihai Lucan orvossal - írta Vlad Voiculescu volt egészségügyi miniszter a Facebookra. 

Voiculescu azt írja bejegyzésében: tudomása szerint a jelenlegi tárcavezető komasági viszonyban is áll Lucannal, és az is közismert, hogy Lucannak hozzáférése volt az egészségügyi minisztérium titkosított információihoz. 

A volt miniszter ugyanakkor az egészségügyi tárca ellenőrző testületének múlt évi akcióját is felidézi, amelyet ellenőrzés-szimulálásnak nevez. 

"A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ragaszkodott az ellenőrzéshez, mivel 2016 augusztusában és novemberében rendkívül súlyos dolgokat jeleztek nekik, ezért Bodog úr kénytelen volt kiküldeni az ellenőrző testületet. 2017. május 15-e és 26-a között 7 személy (az egészségügyi minisztérium ellenőrző testülete és a bukaresti egészségbiztosító pénztár tagjai) szimuláltak egy ellenőrzést Kolozsváron. A minisztériumban közismertek voltak az utasítások... éspedig, hogy minél kevesebb dologra bukkanjanak. A csapat bravúrosan teljesítette is ezt a feladatot. Cserébe a megfelelő bánásmódban volt részük: az 5 csillagos, kolozsvári Grand Hotel Italiában szállásolták el a héttagú csapatot, noha a törvény értelmében maximum 3 csillagos hotelben szállhatnak meg a hivatalosságok. Étel, ital volt kedvükre. Egyszerű számítás szerint is a számla meghaladta a 6.000 eurót...nem tudjuk, ki egyenlítette ki" - írta Voiculescu.

A Lucan-ügyről bővebben itt olvashat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?