Erdő-visszaszolgáltatások: vádat emeltek a sepsiszentgyörgyi bíró felesége ellen

Vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) az illegális erdő-visszaszolgáltatások ügyében érintett sepsiszentgyörgyi bíró, Ördög András Loránd felesége ellen. Ördög Melinda ügyvédet vesztegetés elfogadásában való bűnrészességgel vádolják.

Ördög András Lorándot 2015 januárjában állította bíróság elé a DNA Viorel Hrebenciuc és Ioan Adam volt képviselővel, Tudor Chiuariu egykori miniszterrel, a Romsilva volt igazgatójával, Adam Crăciunescuval, valamint az erdő-visszaszolgáltatások haszonélvezőjével, Paltin Gheorghe Sturdzával együtt.

A DNA szerint 2012. április 17-én a Kovászna megyei törvényszék bírói testülete - amelynek Ördög is tagja volt - előzetes megegyezés alapján, Ioan Adam igénylésére jogtalanul ítélt meg 43.227 hektárnyi erdőt Paltin Gheorghe Sturdzának.

Az ügyészek szerint a bíró felesége, Ördög Melinda "erkölcsileg és anyagilag is támogatta férjét" abban, hogy az a kedvező ítélet fejében kérjen, illetve fogadjon el 50.000 eurót Ioan Adamtól, aki ügyvédként volt érintett az ügyben. A megegyezést követően Ördög Melinda több ízben is egyeztetett telefonon Ioan Adammal, és két alkalommal találkoztak is - állítják az ügyészek, akik szerint az első találkozón megbeszélték, hogy milyen formában kapja meg Ördög András Loránd a kenőpénzt, a második találkozón pedig Ioan Adam át is adott ebből 10.000 eurót. A fennmaradó összeg átvétele kapcsán Ioan Adam és Ördög Melinda többször is egyeztetett telefonon 2013 őszéig, amikor megjelentek a sajtóban az illegális erdő-visszaszolgáltatásokról szóló első cikkek.

Az ügyet a brassói ítélőtábla tárgyalja. 

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?