Egy Nőileg lapszám a Mária Út fejlesztéséért

Decemberben a Nőileg magazin nem hirdet jelölést a Mutass jó példát! program keretében, ehelyett viszont egy „erdélyi ügyet” támogat: a decemberben kötött egyéves előfizetésekből egy lapszám árát a Mária Út erdélyi szakaszának fejlesztésére ajánlják fel.

„Hisszük, hogy a jó ügyekért érdemes tenni. A Nőileg magazin Mutass jó példát! programja is jó ügyekért dolgozó, fáradhatatlan közösségi embereket mutat be hónapról hónapra, immár több mint fél éve. Decemberben szeretnénk mi is jó példával elöl járni, és egy erdélyi ügyet támogatni. Olyan kezdeményezést kerestünk, ami túlmutat megyéken, korosztályokon, felekezeti, nemzetiségi hovatartozáson, és az egész erdélyi vagy annál szélesebb közösségre hatása lehet. A zarándoklatok a testi, lelki egészséget, s így a jobb életminőséget segítik, ezért is tartjuk fontosnak a Mária Út fejlesztését és népszerűsítését” – közölték a szervezők.

A Nőileg a népszerűsítés mellett anyagiakkal is szeretné segíteni a Mária Út fejlesztését. Ezért a december 1. és 31. között kötött egyéves Nőileg-előfizetésből egy lapszám árát az Erdélyi Mária Út Egyesületnek ajánljuk fel. „Egy zarándokúton minden lépés számít” – áll a Nőileg közleményében.

Mi is az a Mária Út?

A Mária Út – Via Mariæ olyan zarándokút, amely összekapcsolja a Mária-kegyhelyeket és az útvonal mentén lévő történelmi, kulturális értékeket. Az útvonal egy nagy keresztet rajzol ki Közép-Európa térképén, összeköttetést teremt kelet–nyugat irányba az osztrák Mariazell, Budapest, Máriapócs és Csíksomlyó között, valamint észak–dél irányba Czestochowa, Esztergom, Budapest és Medjugorje között.

A zarándokút erdélyi szakasza közel 1 100 km, amelyen jól kiépített és kevésbé jól járható szakaszok is találhatók. A fejlesztések elsősorban a meglévő út minőségének javítására terjednek ki, emellett pedig a szálláshelyek bővítése is folyamatos feladatot jelent. A Mária Út fejlesztése egyben az út által érintett önkormányzatok, a civil és egyházi szervezetek, valamint a helyi lakosság közti együttműködés erősítését is szolgálja.

A belföldi és a külföldi közönség egyre jobban érdeklődik az út iránt. A bejelentett, csoportos és egyéni zarándokok száma a 2017-es évben mintegy 450 fő volt. A növekvő igényekhez igazodva szükséges a zarándokok bejelentkezésének és a folyamatos kapcsolattartásnak a hatékonyságát növelő, valamint biztonságát javító regisztrációs rendszer bevezetése is.

A Mária Út azokhoz szól, akik önismereti célból kívánnak zarándokolni, és azokhoz is, akik turisztikai és sportolás céljából járják végig – áll a magazin szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Kapcsolódók

Kimaradt?