Poloskát talált a lakásában – állítja Carmen Dan belügyminiszter

Lehallgató készüléket talált a lakásában – állítja Carmen Dan belügyminiszter. A legfőbb ügyészség már vizsgálja az ügyet.

„Most távoztak a lakásomból a rendőrök. Nagyon kellemetlen meglepetésben volt részem. Lehallgató készüléket találtam az egyik szobában” – jelentette be szerda este az egyik hírtelevízióban a belügyminiszter. Carmen Dan közölte, hogy nem szolgálati, hanem bérelt lakása van.

A politikus elmondta, nem áll módjában részletekkel szolgálni, de annyit elárult, hogy a lehallgató készülékre a vezetékes telefon fali csatlakozójában talált rá. „Meglepő helyen bukkantam rá, nagyon jól volt álcázva, nehezen vettem észre” – magyarázta. 

Carmen Dan elmondta, hogy nem vette igénybe a kormányőrség (SPP) szolgáltatásait, és az ügyben magánlaksértés miatt feljelentést tesz a rendőrségen. „Nem használom a SPP szolgáltatásait, nem tűnt fontosnak, hogy különleges védelmem legyen, soha nem használtam a miniszteri tisztségemmel járó előnyöket, nem áll senki a lakásom előtt, nem állítom meg a forgalmat a jelzőlámpáknál, én is megállok a stopnál, mint minden állampolgár. Ami történt, szerintem nagyon súlyos. Nagyon szeretném, hogy tisztázódjon, hogy egy magas rangú állami tisztségviselő lakásában hogyan lehet beépítve egy ilyen eszköz" - tette hozzá a belügyminiszter. 

A miniszter elmagyarázta, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) tagjaként titkos információkhoz is van hozzáférése, így nem akarta diszkréten kezelni az ügyet, hanem a törvény értelmében azonnal értesítette az illetékes hatóságokat. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?