Támogatók és tiltakozók fogadták Liviu Dragneát a DNA székháza előtt

Támogatók és tiltakozók is várták Liviu Dragneát, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) székháza előtt kedd este. 

A Szociáldemokrata Párt több vezető politikusa – többek közt Marian Neacşu főtitkár, Cătălin Rădulescu képviselő és további mintegy harminc személy – jelent meg kedden a DNA székhelye előtt, hogy kifejezze a párt elnöke melletti kiállását. Fotó: Octav Ganea/Inquam Photos

Marian Neacşu kifejtette az újságíróknak, hogy gesztusukat nem a párt szervezte meg, és Liviu Dragnea nem kérte tőlük, hogy megjelenjenek a DNA székházánál. 

„Gondolom, önöknek sem tűnik véletlenszerűnek, hogy mihelyt Liviu Dragneát behívták a DNA-hoz, az ellenzéki pártok bizalmatlansági indítványt nyújtottak be a kormány ellen, amely éppen az állami költségvetés elfogadásán dolgozik. (...) Azt hiszem, nehéz pillanat minden romániai személynek, akit behív egy olyan elnyomó fórum, mint a DNA, és Liviu Dragnea a mi bajtársunk” – nyilatkozta Neacşu. 

Vádhatósági források szerint a PSD elnökének azért kellett megjelennie a DNA-nál, hogy közöljék vele: zárolják a vagyonát a TelDrum-ügyben ellene folyó bűnvádi eljárás kapcsán. Liviu Dragnea körülbelül fél órát tartózkodott a DNA székhelyén, távozáskor nem kívánt a sajtónak nyilatkozni. 

A támogatók mellett tiltakozók is érkeztek a helyszínre, akik a PSD és a pártelnök ellen skandáltak jelszavakat. 

Liviu Dragnea képviselőházi elnök ellen bűnszervezet létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával indul bűnvádi eljárás – közölte korábban a DNA. A vádhatóság szerint a feltételezett bűncselekményeket a politikus a Teleorman megyei tanácselnöki mandátuma alatt követte el. Dragnea mellett további nyolc személy ellen indult eljárás. Az ügy részleteiről itt olvashat.

Kapcsolódók

Kimaradt?