Dragnea a bűnvádi eljárásról: előkerült a nehézfegyverzet

"Elővették a nehézfegyverzetet", miután a népszavazásos ügy nem érte el célját, mégpedig azt, hogy egy "szófogadó" csapat kerüljön a Szociáldemokrata Párt (PSD) élére a helyhatósági és parlamenti választások idejére, vélekedett a PSD elnöke a korrupcióellenes ügyészség (DNA) újabb bűnvádi eljárásáról.

"Ez a bűnvádi eljárás nem egy vicc, világos, hogy súlyos dolog. (...) Emlékezzünk vissza mi történt 2016-ban, amikor elítéltek a népszavazás ügyében. Akkor nekem feltétlenül meg kellett volna törnöm, és valószínűleg elő volt készítve egy csapat, amely átvegye a párt vezetését és a választási évben legyenek szófogadóak. Együtt döntöttünk a párton belül és mentünk előre – nyertünk a helyhatósági választásokon és elsöprő győzelmet arattunk a parlamenti választásokon" - nyilatkozta Liviu Dragnea hétfő este a Romania TV műsorában.

A PSD elnöke szerint sokan megijedtek a kormányprogramjuktól, amelyet nagyon jól összeállítottak és nehezen kivitelezhető, egy olyan program, amely nem hagy manőverezési teret azoknak a pártoknak, akik a 2019-es államelnöki választásokon Klaus Johannis államfőt támogatnák. Dragnea szerint tavasszal „előkerült a nehézfegyverzetet”, és elkezdtek beszélni Brazíliáról, a Belináról, a TelDrumról. A szándék szerinte arra hangolni a közvéleményt, hogy egy újabb eljárásnak kell indulnia ellene, amely által megtörhet.

Dragnea szerint "a megtörése" félelmet keltene a parlamenti frakciókban, ahol nagyon megkérdőjelezhető, hogy megvan még az az elhatározottság, hogy végigvigyék mindazt, amit elkezdtek, de ez a kormány szintjén is igaz.

Liviu Dragnea alsóházi elnök ellen bűnözői csoport létrehozása, hivatali visszaélés és csalás gyanújával indult bűnvádi eljárás - jelentette be hétfőn az DNA. A vádhatóság szerint a bűncselekményeket Liviu Dragnea Teleorman megyei tanácselnöki minőségében követte el a TelDrum-ügyben.

Kapcsolódók

Kimaradt?