Nem hagyja magát: ismét megpróbált behatolni a medve a menedékházba

Ismét megpróbált behatolni egy medve a Brassó megyei Postăvarul (Julius Römer) menedékházba. Ugyanarról a nagyvadról van szó, amelyik a múlt héten betörte az ajtót és behatolt az épületbe, korábban pedig többször sikertelenül próbálkozott bejutni.

A medve vasárnap éjjel 4 óra körül akart ismét bejutni a menedékházba, azonban a személyzet és az ott állandó szolgálatot teljesítő csendőr elkergette - tájékoztat Ciprian Aldea százados, a Brassó Megyei Csendőr-főkapitányság szóvivője. Pénteken be is tört a medve a házba, akkor magával vitt egy zacskó cukrot és egy doboz cukorkát.

A medvét a menedékháztól 50 méterre kergették. Rolf Truetsch, a menedékház üzemeltetője azt kéri a helyi hatóságoktól, hogy sürgősen cselekedjenek, ugyanis közeleg a téli szezon és sok síelő fordul meg a menedékházban.

A Postăvarul menedékház 1.604 méteren fekszik a Postăvarul hegységben. 1883-ban építették, az ország legrégebbi működő menedékházaként tarják számon. A vendéglátó egység 100 személyt tud elszállásolni, és 100 ember fér el a vendéglőjében is.

A környezetvédelmi minisztérium a múlt héten két medvére adott kilövési engedélyt: arra, amelyik a múlt hónapban Fogaras mellett Sebes falu szomszédságában, és arra is, amelyik a Barca környékén támadott. Két másik kilövésére, arra, amelyik egy 28 éves férfira támadt rá a szintén Brassó megyei Herszény településen, és arra is, amelyik egy iskolába tartó, 14 éves kislányra támadt Fogaras egyik utcáján, a hatóságok letették a kilövéshez szükséges dokumentációt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?