Egy medve megpróbált behatolni a Julius Römer-menedékházba

Megrongálta egy medve szombat este a Keresztény-havason levő Julius Römer-menedékház bejárati ajtaját. A létesítmény adminisztrátora, Rolf Truetsch az 112-es egységes hívószámon kért segítséget. 

A Brassó megyei csendőr-felügyelőség sajtószóvivője, Ciprian Aldea szerint nem ez az első eset, amikor a medve - élelemet keresve - megkörnyékezi a menedékházat. Az este hozzávetőlegesen ötven turista tartózkodott a környéken, de senkinek nem esett baja. Kiküldték a menedékházhoz a hegyi csendőrség egyik alkalmazottját, aki éjszakára ott maradt, hogy felügyelje a környéket - mondta a szóvivő. 

Rolf Truetsch felhívja a hatóságok figyelmét, hogy mielőbb konkrét intézkedésekre van szükség, amint ugyanis elkezdődik a síszezon, egyre több turista érkezik majd a vendégházhoz. 

Szombat este a brassói Rakodó negyedben két medvét is láttak, mindkét esetet jelentették az 112-es egységes segélyhívón. Ebből a városrészből az utóbbi időben gyakran jelezték a lakosok, hogy a sötétség beállta után rendszeresen lejárnak a medvék az erdőből a szemetes konténerekhez táplálékszerzés céljából.

Péntek este egy 28 éves férfira támadt rá a medve a szintén Brassó megyei Herszény településen, két hete pedig egy iskolába tartó, 14 éves kislányra támadt a nagyvad Fogaras egyik utcáján. A Brassó megyei hatóságok hét medve befogására kértek engedélyt a környezetvédelmi minisztériumtól, egyelőre azonban csak a Fogarason támadt nagyvad kilövésére kaptak jóváhagyást. 

Kapcsolódók

Kimaradt?