Ilyen lesz az időjárás a következő napokban

Frissítette az erős szélre és hóviharokra figyelmeztető, narancssárga, illetve sárga jelzésű előrejelzéseit hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ezek szerint a nyugati határ menti megyékben kitisztul az ég és enyhül az idő. A hegyvidékre kiterjedő korábbi figyelmeztető előrejelzések pedig a korábbi 23 óra helyett már 18 órakor hatályukat vesztik.

A meteorológiai szolgálat ugyanakkor egy újabb, erős szélre figyelmeztető, sárga jelzésű előrejelzést bocsátott ki hegyvidékre. Ez hétfőn 18 órakor lép hatályba, és 12 órakor ér véget.

Ebben az időszakban az érintett régiókban a szél sebessége a 70-80 km/h-t, a Kárpátok gerincein a 100-120 km/h-t is elérheti. Hófúvások is várhatók, a látótávolság 50 méter alá csökken, és vastag hóréteg alakul ki.

Az újabb figyelmezető előrejelzés ideje alatt az ország nagy részében erős szél várható, a légmozgás elsősorban dél-keleti, központi és észak-keleti régiókban válik viharossá. Máramarosban és Erdélyben elszórtan havas esőre lehet számítani.

A hőmérséklet ugyanakkor tovább csökken az egész országban. Keddre virradóan Románia északi felében, szerdára virradóan pedig az összes megyében fagypont alá hűl le a levegő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?