Ezek az országutak vannak még zárva Hargita megyében

A kedvezőtlen időjárás miatt továbbra sem lehet közlekedni a 12C jelzésű országúton Gyergyószentmiklós és Gyilkostó település, illetve a 13B jelzésű országúton, Parajd és Gyergyóalfalu között - derül ki a rendőrség hétfő reggeli összesítéséből.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei készenléti felügyelőség (ISU) szóvivője vasárnap elmondta: a ezekre az útszakaszokra fák dőltek, és továbbra is heves szél fúj. A szóvivő arról számolt be, hogy a Gyergyószentmiklós és Gyilkostó közti út körülbelül másfél kilométeres szakaszán több fa az úttestre esett, és még nem sikerült mindegyiket eltávolítani.

Az ISU csapatai sötétedéskor abbahagyták a munkát, hétfő reggel az erdészek segítségével folytatják a kidőlt fák eltávolítását. Egyelőre a Parajdot Gyergyószentmiklóssal összekötő út is zárva marad.

A rendőrség Gyergyószentmiklós kijáratánál, illetve a megyehatáron, de Parajdnál és Borzontnál is megállítja az autóvezetőket, más útvonalat javasolva számukra.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő estig érvényes, erős szélre vonatkozó narancs jelzésű figyelmeztetést adott ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?