Amerikai nagykövet: Trump csodálja a romániai korrupcióellenes küzdelmet

Az Amerikai Egyesült Államoknak nincs Romániánál jobb szövetségese és barátja a térségben, ugyanakkor az amerikai befektetők idevonzásához kiszámítható és átlátható üzleti légkörre van szükség - jelentette ki csütörtökön az USA bukaresti nagykövete, Hans Klemm.

A diplomata Mihai Tudose kormányfővel együtt részt vett a Trade Winds fórum megnyitóján. Klemm ünnepi beszédében szólt a két ország közös erőfeszítéseiről a transzatlanti közösség békéjének és biztonságának megszilárdítása, valamint a korrupció, a terrorizmus, a szervezett bűnözés és az emberkereskedelem visszaszorítása érdekében.

Az USA nagykövete kifejtette, bukaresti mandátumának fontos eleme a demokrácia értékeinek népszerűsítése, a demokrácia intézményeinek megerősítése. Ezen a téren nagy figyelmet fordít a korrupcióellenes harcra, „arra a küzdelemre, amely az utóbbi 15 évben óriásit fejlődött, kivívva elnökünk csodálatát is, és amelyet az USA elhivatottan támogat” - tette hozzá Klemm.

A nagykövet szerint a Trade Winds keretében létre fog jönni a gazdasági szakértők regionális hálózata. Azt is megemlítette, hogy az Európai Unió országai közül Románia gazdasága fejlődik a legdinamikusabban.

A Trade Winds a legjelentősebb, évente sorra kerülő kereskedelmi rendezvény az Amerikai Egyesült Államok kereskedelmi minisztériumának szervezésében. A 2008-ban indított Trade Winds-fórumokat a világ különböző régióiban tartják, így népszerűsítve az amerikai exportot, és új üzleti lehetőségeket keresve az amerikai cégek számára. 2016-ban Chile, 2015-ben a Dél-afrikai Köztársaság adott otthont a Trade Windsnek.

Kapcsolódók

Kimaradt?