banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Amerikai nagykövetség: nem kell visszaélni a mentelmi joggal

Senkinek nem kellene a törvények felett állnia, és nem szabad visszaélni a parlamenti mentelmi joggal azért, hogy valakit kimentsenek a felelősségre vonás alól - közölte az Amerikai Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége az Agerpres hírügynökség megkeresésére.

„A nagykövetség nem kommentál egyedi eseteket. Mindazonáltal úgy véljük, senkinek nem kellene a törvények felett állnia, a parlamenti mentelmi joggal pedig nem kellene visszaélni azért, hogy valakit kimentsenek a felelősségre vonás alól” - írja válaszában az amerikai nagykövetség.

A képviselőház kedden elutasította a korrupcióellenes ügyészség (DNA) kérését, hogy bűnvádi eljárást indíthasson Rovana Plumb ellen. A titkos, golyós szavazás során 99 képviselő szavazott a mentelmi jog megvonására, 184-en ellenezték azt, egy szavazat érvénytelen volt.

Laura Codruţa Kövesi, a DNA főügyésze szeptember 22-én kérte a képviselőház hozzájárulását, hogy hivatali visszaélésben való bűnrészesség gyanújával bűnvádi eljárást indíthasson Rovana Plumb volt környezetvédelmi miniszter ellen.

A vádhatóság szerint az ügyben, amelyben Sevil Shhaideh is érintett, törvénytelen módon utalták át a Dunán lévő Belina-sziget és a folyam Pavel-ága egy részének tulajdonjogát a Teleorman megyei tanácsnak, amely utólag egy kereskedelmi társaságnak adta bérbe a kérdéses területeket.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?