3 millió lejébe fáj a Kolozs megyeieknek, hogy megtisztítsák a pataréti szemét levét

Aláírta hétfőn a Kolozs megyei tanács azt a szerződést, amelyben megbízza a Process Engineering céget, tisztítsa meg a pataréti szemétből folyó mérgező csurgalékot – olvasható a megyei tanács közleményében. A tisztítóállomás felszerelésének a tanács rendeletétől számított maximum öt napon belül el kell kezdődnie.

A tisztítás több mint 3 millió lejbe áfa nélkül kerül áfa nélkül. Közel két millió lejbe (áfa nélkül) kerül annak a felszerelésnek a bérlése, amellyel a tisztítás történik.

Mint már arról korábban beszámoltunk, a Kolozsvár mellett fekvő hatalmas szeméttelepből hosszú ideje kontroll nélkül folyik ki a mérgező csurgalék. A szennyezés miatt Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter a helyszínen tett látogatást október 2-án, akkor a megyei tanács nevében Vákár István alelnök úgy nyilatkozott: a szaktárca képviselőivel megegyeztek abban, hogy kibérelnek egy tisztító berendezést és október 12-re felszerelik a pataréti szeméttelephez. Erre nem került sor.

Ha minden a tervek szerint halad, a berendezés jövő héten kezdheti meg a felgyülemlett csurgalék tisztítását. Az ügyről bővebben itt olvashat.

Kapcsolódók

Kimaradt?