Több mint tizenkét órája ég már a brassói hulladéktároló

Tizenkét órás beavatkozást követően sem sikerült kioltaniuk a katonai tűzoltóknak a brassói hulladéktárolónál kiütött tüzet, tájékoztatott a Brassó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője, Ciprian Sfreja. 

„Öt tűzoltókocsi vesz részt a helyszíni beavatkozáson, földdel is próbáljuk oltani a tüzet. Vannak olyan tűzfészkek, ahová nem ér el a vízsugár, a szél miatt pedig könnyen újra lángra kaphat a hulladék. A tűzvész csütörtökről péntekre virradóan ütött ki 2 óra 30 perckor. A lángok terjedését megfékeztük, de továbbra is dolgozunk a kioltásán” – mondta a szóvivő. 

Barabás László, a város alpolgármestere pénteken egy sajtótájékoztató során azt mondta, a tűz két hulladéktároló cella között ütött ki, ugyanis ökologikus tárolóról van szó. „A tűz az egyik lezárt cellánál ütött ki, ahol már nem tárolnak újabb hulladékot. A kettes cellát lezárták és a harmadik cellát nyitották meg. Pont a kettő között ütött ki a tűz. Olyan gázok szabadulnak fel, amelyek táplálják tüzet. A víz és a föld mellett kavicsot is használnak a tűzfészkek kioltására" - mondta az alpolgármester. 

Mircea Hirean, a Brassó megyei környezetvédelmi őrség felügyelője az Agerpres hírügynökségnek megerősítette, hogy egy magánvállalkozás által kezelt brassói hulladéktárolóról van szó, amely rendelkezik környezetvédelmi engedéllyel.

Kapcsolódók

Kimaradt?