FRISSÍTVE - Robbanás egy gyergyószentmiklósi bevásárlóközpontban, hárman megsérültek

FRISSÍTVE: Három személy megsérült miután péntek délután felrobbant a gyergyószentmiklósi Sláger Center bevásárlóközpont poroltós tűzvédelmi rendszere. 75 személy, köztük 15 kiskorú kimenekült az épületből, nyilatkozta a Hargita megyei készenléti felügyelőség (ISU) szóvivője, Alina Ciobotariu. Az ISU este fotókat tett közzé a helyszínről.

A szóvivő elmondta, a három személy belélegezte a port, nekik egészségügyi ellátásra volt szükségük, de visszautasították, hogy kórházba szállítsák őket. Az idézett forrás szerint néhány gyereket elvittek szüleik a kórházba kivizsgálásra. 

„A gyergyószentmiklósi áruház mennyezetébe épített poroltós tűzvédelmi rendszerben történt egy robbanás. 75 személy kimenekült, köztük 15 kiskorú. A helyszínen ellátták azt a három személyt, aki belélegezte a port, de elutasították, hogy kórházba szállítsák őket” – mondta Ciobotariu. Tájékoztatása szerint a tűzoltórendszer egyelőre nem volt működőképes, nem tudják mi okozhatta a robbanást. 

Papp Ferenc, az üzletközpont tulajdonosa azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a robbanás egy órával a tűzoltó berendezés átadása után következett be. Tűz nem ütött ki az üzletben. A berendezést telepítő cégnek rendben vannak az engedélyei. Jelenleg azt vizsgálják, hogy mi volt a robbanás oka. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?