Öngyulladás miatt égett le egy gyimesközéploki istálló

Leégett szerdán délután Gyimesközéplokon egy gazdasági épület, mivel az abban tárolt megnedvesedett takarmány megától meggyulladt.

A Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőséget szerdán, 14 óra után riasztották a Gyimesközéplokhoz tartozó Barackosra, ahol egy istállónak és csűrnek használt épület kapott lángra. Tíz csíkszeredai tűzoltó érkezett a helyszínre két autóval, ho​gy a teljesen fából készült, 90 négyzetméter alapterületű épülten szétterjedt lángokat megfékezzék. Az oltásban a gyimesközéploki önkéntes tűzoltók is segítettek, akik nyolcan érkeztek a helyszínre egy tűzoltóautóval.

Fennállt annak a veszélye, hogy a tűz a közeli lakóházra is átterjed, azonban sikerült elejét venni a nagyobb bajnak. Az oltás majdnem három órán át tartott.

Az istálló és csűr teljes egészében a lángok martalékává vált, benne 20 tonna széna, három bőrhám, egy láncfűrész, egy búzaőrlő és 500 kilogramm gabona. A tüzet feltehetően a csűrben tárolt megnedvesedett takarmány öngyulladása okozta. A keletkezett kár 35 ezer lejre tehető, de megmenekült a tűztől két disznó, valamint 30 ezer lej értékben további javakat is kimenekítettek.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?